Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο Όσκαρ Ουάιλντ και οι δολοφόνοι στο μισοσκόταδο




Συγγραφέας: Τζάιλς Μπράντρεθ

Τίτλος: Ο Όσκαρ Ουάιλντ & οι δολοφόνοι στο μισοσκόταδο

Σελίδες: 381

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εκδόσεις: Κέδρος (2010)







Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς βικτωριανών μυστηρίων του Τζάιλς Μπράντρεθ, με ήρωες τον Όσκαρ Ουάιλντ και τον σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.


Λονδίνο, Αύγουστος του 1889. Ο Όσκαρ Ουάιλντ ανακαλύπτει τυχαία το πτώμα ενός δεκαεξάχρονου αγοριού. Ως άλλος Σέρλοκ Χολμς, ο Ουάιλντ με τη συνδρομή του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς), του επιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ ‘Εινταν Φρέιζερ αλλά και του καλού του φίλου Ρόμπερτ Σέραντ ως άλλου δρ. Γουάτσον, προσπαθεί να εξιχνιάσει το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Τα πράγματα περιπλέκονται όλο και πιο πολύ καθώς ο αριθμός των δολοφονιών αυξάνεται, με τον Ουάιλντ να αναγκάζεται να κινηθεί στα όρια μεταξύ ηθικού και ανήθικου κόσμου προκειμένου να ξετυλίξει το νήμα της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.


Ο Μπράντρεθ καταφέρνει με μοναδικό περιγραφικό τρόπο να μας ταξιδέψει στο βικτωριανό Λονδίνο του 19ου αιώνα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα πρόσωπα αλλά και ορισμένα από τα γεγονότα που καταγράφονται, είναι πραγματικά.  Ένα ιδιαίτερα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα, ικανό τόσο να κεντρίσει και να κρατήσει αμείωτο  το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, όσο και να κερδίσει τις εντυπώσεις του.  



   Ελένη Ιβάσινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου